Římský květák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Květák
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Saturejka
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Provensálské koření
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 781.9 mg
  • Vláknina 10430.5 mg
  • Vitamín A 10430.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek nasekaný na kousky necháme na oleji zhnědnout.

  • 2

    Přidáme růžičky syrového květáku a petrželku a krátce osmahneme. Podlijeme vodou, osolíme a přidáme protlak. Okořeníme a dusíme do změknutí květáku.

  • 3

    Podáváme zasypané parmazánem.

Komentáře k receptu