Římský květák
Suroviny
- 60 g Protlak rajčatový
- 500 ml Voda pitná
- 1 ks Květák
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Saturejka
- 1 špetka Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Provensálské koření
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 7 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 781.9 mg
- Vláknina 10430.5 mg
- Vitamín A 10430.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek nasekaný na kousky necháme na oleji zhnědnout.
-
2
Přidáme růžičky syrového květáku a petrželku a krátce osmahneme. Podlijeme vodou, osolíme a přidáme protlak. Okořeníme a dusíme do změknutí květáku.
-
3
Podáváme zasypané parmazánem.