Řeřichový salát s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 350 g Cuketa
  • 150 g Řeřicha
  • 350 g Paprika červená
  • 0.62 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.62 kávová lžička Sůl
  • 0.62 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.25 kávová lžička Provensálské koření
  • 0.62 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1.25 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.62 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 3.75 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 123 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 434.7 mg
  • Vláknina 4718.7 mg
  • Vitamín A 4718.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 115.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podélně nakrájíme cukety, potřeme po obou stranách olivovým olejem a grilujeme je dozlatova ve vzdálenosti 10 cm od žáru, 1-2 minuty po každé straně. Necháme vychladnout.

  • 2

    Papriky rozkrojíme na poloviny. Grilujeme je a potom oloupeme. Dužinu nakrájíme na kousky. Cukety nakrájíme napříč.

  • 3

    Řeřichu dáme do velké salátové mísy. Přidáme papriky, cukety a smícháme. Přelijeme zálivkou vinaigrette a promícháme. Servírujeme.

  • 4

    Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:

  • 5

    Připravíme kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":

  • 6

    Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.

Komentáře k receptu