Srnčí biftek minutka
Suroviny
- 600 g Srnčí kýta
- 20 g Kari koření
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 5 ks Vejce slepičí
- 6 stroužek Česnek
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Kečup ostrý
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 38 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 306.7 mg
- Draslík 213.6 mg
- Vláknina 3770.3 mg
- Vitamín A 3770.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme hořčici, posypeme pálivou paprikou, kari kořením, dáme oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, přilijeme worcester, kečup, olej.
-
2
Maso nakrájíme na plátky, lehce přes fólii naklepeme a naskládáme do mísy, ve které máme připravenou marinádu. Naloženou směs dáme na chladné místo na celou noc marinovat.
-
3
Bifteky vyjmeme z marinády a s co největším množství marinády je na pánvi zprudka restujeme doměkka.