Venkovská cibulačka se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 8 g Sůl
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 779 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 150 mg
  • Vláknina 4929.5 mg
  • Vitamín A 4929.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmažíme na polovině sádla dorůžova, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zaprášíme paprikou, krátce orestujeme a podlijeme vodou, osolíme a na mírném ohni za občasného míchání povaříme 20 minut.

  • 2

    Mezitím nakrájíme rohlíky na kostičky a osmažíme je na zbylém sádle. Hotovou polévku nalijeme do mísy, osmažený rohlík a nastrouhaný sýr dáme zvlášť do misek, aby si každý doplnil polévku podle svého.

Komentáře k receptu