Řecké fazole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 43 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 75.2 mg
- Vláknina 2695.5 mg
- Vitamín A 2695.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole zalijeme vodu a necháme je bobtnat nejméně 8 hodin.
-
2
Fazole scedíme, propláchneme je pod studenou vodou a opět procedíme. Vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme prudce 10 minut. Znovu procedíme.
-
3
Rozehřejeme máslo, vložíme nakrájenou mrkev, nasekanou cibuli a podusíme, průběžně promícháváme 3-4 minuty (nebo do změknutí).
-
4
Přidáme fazole, petržel, tymián, bobkový list a dost vody, aby fazole byly zalité. Přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme mírně
-
5
1 hodinu nebo až jsou fazole měkké, ale ne rozvařené.
-
6
Fazolovou směs scedíme a tekutinu uchováme. Jednu třetinu směsi rozmixujeme.
-
7
Vmícháme kaši zpět do směsi a přidáme trochu tekutiny z fazolí, aby měla hustotu omáčky. Osolíme a opepříme. Mírně ohřejeme, posypeme petrželkou a servírujeme.