Řecké fazole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Fazole
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Cibule
  • 25 g Petržel - nať
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 75.2 mg
  • Vláknina 2695.5 mg
  • Vitamín A 2695.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole zalijeme vodu a necháme je bobtnat nejméně 8 hodin.

  • 2

    Fazole scedíme, propláchneme je pod studenou vodou a opět procedíme. Vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme prudce 10 minut. Znovu procedíme.

  • 3

    Rozehřejeme máslo, vložíme nakrájenou mrkev, nasekanou cibuli a podusíme, průběžně promícháváme 3-4 minuty (nebo do změknutí).

  • 4

    Přidáme fazole, petržel, tymián, bobkový list a dost vody, aby fazole byly zalité. Přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme mírně

  • 5

    1 hodinu nebo až jsou fazole měkké, ale ne rozvařené.

  • 6

    Fazolovou směs scedíme a tekutinu uchováme. Jednu třetinu směsi rozmixujeme.

  • 7

    Vmícháme kaši zpět do směsi a přidáme trochu tekutiny z fazolí, aby měla hustotu omáčky. Osolíme a opepříme. Mírně ohřejeme, posypeme petrželkou a servírujeme.

Komentáře k receptu