Pečené žampiony plněné kančím masem
Suroviny
- 500 g Kančí plec
- 150 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 8 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 0.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 8 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 1659.6 mg
- Vláknina 11027.5 mg
- Vitamín A 11027.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké žampiony opláchneme, odkrojíme nožičky. Kančí plec nakrájíme na kostky a umeleme s nožičkami žampionů, cibulí a česnekem. Do směsi přimícháme mouku, vejce, sůl, pepř a kmín. Směs dobře promícháme a naplníme jí žampiony.
-
2
Pekáč vymažeme sádlem, na pekáč vyrovnáme žampiony, podlijeme trochou vody a pečeme ve středně vyhřáté troubě.