Mletá směs mas s křepelčími vejci
Suroviny
- 300 g Kančí kýta
- 300 g Hovězí maso zadní
- 300 g Kuřecí prsa
- 150 g Sýr Čedar
- 100 g Olej rostlinný
- 60 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 6 ks Vejce křepelčí
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 47 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 392.8 mg
- Draslík 442.7 mg
- Vláknina 2300.6 mg
- Vitamín A 2300.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechno maso umeleme s cibulí a rohlíkem, který jsme nakrájeli na kostičky a navlhčili mlékem. Do hmoty přimícháme vejce, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, mletou papriku, sůl, pepř a mouku, dobře promícháme. Z hmoty vlhkýma rukama tvarujeme menší bifteky. Z jedné strany uděláme palcem ve středu bifteku důlek a maso usmažíme na oleji.
-
2
Do každého bifteku do důlku rozklepneme křepelčí vejce, biftek posypeme nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme.