Kančí řízky s opečenou oblohou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kančí kýta
  • 200 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 0.56 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • 0.35 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 187.8 mg
  • Vláknina 1838.1 mg
  • Vitamín A 1838.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, zakapeme olivovým olejem a pod fólií necháme přes noc marinovat.

  • 2

    Marinované řízky obalíme v mouce a usmažíme na sádle.

  • 3

    Anglickou slaninu opečeme na lžíci oleje, zvlášť na zbylém oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka.

  • 4

    Usmažené řízky podáváme obložené slaninou a cibulí.

Komentáře k receptu