Kančí nudličky s houbami a těstovinami
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 g Houby čerstvé
- 600 g Kančí kýta
- 150 g Sýr Čedar
- 500 g Tagliatelle
- 300 ml Mléko polotučné
- 150 ml Voda pitná
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Muškátový květ
- 2 l Voda pitná
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1211 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 53 g
- Sodík 470 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 62.4 mg
- Draslík 665.3 mg
- Vláknina 20016.1 mg
- Vitamín A 20016.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby nakrájíme a udusíme doměkka, cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme. Kýtu nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobu.
-
2
Cibuli zpěníme na másle, přidáme česnek, pepř, sůl a houby a asi pět minut dusíme. Poté směs necháme zchladnout a umeleme.
-
3
Připravíme bešamelovou omáčku z máslové jíšky, do které zašleháme mléko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, sůl a muškátový květ. Omáčku za častého míchání povaříme dvacet minut. Poté omáčku přecedíme.
-
4
V osolené vodě uvaříme tagliatelle, scedíme, necháme okapat a držíme na teple.
-
5
Nudličky masa usmažíme v silnostěnném hrnci, přimícháme bešamelovou omáčku, mletou houbovou směs, prohřejeme, vmícháme těstoviny a muškátový květ.
-
6
Servírujeme posypané ustrouhaným sýrem.