Kančí závitky se sušenými švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Kančí kýta
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Švestky sušené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 plátek Anglická slanina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 898 kcal
  • Sacharidy 139 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 128 g
  • Cholesterol 41.6 mg
  • Draslík 1479.1 mg
  • Vláknina 28400 mg
  • Vitamín A 28400 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 1.6 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, na každý plátek položíme vypeckovanou švestku, kterou jsme zabalili do plátku slaniny. Maso přeložíme, okraje sklepneme, ochutíme grilovacím kořením, obalíme v těstíčku a na oleji smažíme dozlatova.

  • 2

    Těstíčko připravíme rozšleháním mouky v mléce s vejcem, přimícháme jemně strouhaný sýr a vymícháme hladké těstíčko.

Komentáře k receptu