Tyčinky z ementálu a eidamu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 32 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 202.1 mg
- Draslík 100.5 mg
- Vláknina 4124.5 mg
- Vitamín A 4124.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hladkou mouku smícháme s nastrouhaným ementálem a eidamem, máslem, mletou paprikou, vejcem, solí a trochou vody. Vše dobře propracujeme a těsto necháme asi 30 minut odpočinout v chladuničce.
-
2
Na pracovní desce těsto rozválíme na plát silný asi 1/2cm. Nakrájíme z něj tyčinky dlouhé 15cm, na povrchu je potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme kmínem.
-
3
Tyčinky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.