Tyčinky z ementálu a eidamu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 202.1 mg
  • Draslík 100.5 mg
  • Vláknina 4124.5 mg
  • Vitamín A 4124.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku smícháme s nastrouhaným ementálem a eidamem, máslem, mletou paprikou, vejcem, solí a trochou vody. Vše dobře propracujeme a těsto necháme asi 30 minut odpočinout v chladuničce.

  • 2

    Na pracovní desce těsto rozválíme na plát silný asi 1/2cm. Nakrájíme z něj tyčinky dlouhé 15cm, na povrchu je potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme kmínem.

  • 3

    Tyčinky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu