Bulgur se zeleninou a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Bulgur
  • 150 g Mrkev kořen
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 150 g Pórek
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 180 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4.1 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Vývar zeleninový
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 6.2 mg
  • Draslík 571.8 mg
  • Vláknina 24535.8 mg
  • Vitamín A 24535.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur dáme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme lžičku olivového oleje se lžičkou soli a přivedeme k varu. Pomalu vaříme 2-3 minuty, pak hrnec zakryjeme a necháme 20 minut odstát.

  • 2

    Omyjeme tymián, petrželovou nať, bylinky drobně pokrájíme a odložíme do misky.

  • 3

    Očistíme a omyjeme mrkev, řapíkatý celer, pórek a česnek. Pórek s celerem pokrájíme na nudličky, mrkev na malé kostičky. Česnek drobně posekáme. Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme.

  • 4

    V hrnci rozpálíme máslo s olejem, nejdříve osmažíme česnek, pak přimícháme ostatní zeleninu, žampiony, promícháme a smažíme 2 minuty. Přidáme 0.5 dl zeleninového bujonu a pod pokličkou dusíme 5-7 minut.

  • 5

    Po 20 minutách do bulguru přimícháme nakrájené bylinky s dušenou zeleninou a žampiony.

  • 6

    Ochutíme solí, pepřem, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu