Ragú z kančího masa s houbami
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 300 g Karotka
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 800 ml Voda pitná
- 120 ml Voda pitná
- 500 ml Houby čerstvé
- 80 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 kg Kančí plec
- 3 polévková lžíce Kompot brusinkový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 42 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 53.7 mg
- Draslík 651.7 mg
- Vláknina 8977.5 mg
- Vitamín A 8977.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky, houby nakrájíme a ve vodě podusíme.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme.
-
3
Když je maso měkké, přimícháme houby, brusinkový kompot, karotku a smetanu, v které jsme rozšlehali mouku. Ragú ještě chvíli povaříme.