Kančí guláš s houbami a klobásou
Suroviny
- 150 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
- 200 g Houby čerstvé
- 80 ml Olej rostlinný
- 800 ml Voda pitná
- 100 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 4 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- 1 kg Kančí plec
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 24 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 274.2 mg
- Vláknina 4809.2 mg
- Vitamín A 4809.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, houby nakrájíme a podusíme, maso nakrájíme na kostky, klobásy oloupeme a nakrájíme na plátky, fazole scedíme a necháme okapat.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Přimícháme papriku, česnek, sůl, pepř, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme.
-
3
K téměř měkkému masu vmícháme jíšku, houby, rajčatový protlak, majoránku, chilli koření a alespoň čtvrt hodiny na mírném plameni povaříme. Na závěr vložíme do guláše prohřát fazole.