Kachna s orientálním kořením a mandarinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2022 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 179 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 518.7 mg
- Vláknina 26771.5 mg
- Vitamín A 26771.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Do mandarinkové šťávy vmícháme 4plátky zázvoru, anýz, hořčičné semínko, celou skořici a bobkové listy.
-
3
Kachnu omyjeme, dáme do pekáče a přelijeme kořeněnou marinádou. Zakryjeme a pečeme 2-2,5hodiny, dokud maso nezměkne. Občas přeléváme vypečenou šťávou.
-
4
Poté naskládáme na kachnu rozpůlené mandarinky, převážeme provázkem, aby ovoce obalilo maso ze všech stran a ještě cca 60min dopečeme dozlatova. Již nezakrýváme.