Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Džus mandarinkový
  • 1 ks Zázvor celý
  • 4 ks Bobkový list
  • 4 ks Mandarinky
  • 2 ks Skořice mletá
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 špetka Anýz celý
  • 2 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2022 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 179 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 518.7 mg
  • Vláknina 26771.5 mg
  • Vitamín A 26771.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Do mandarinkové šťávy vmícháme 4plátky zázvoru, anýz, hořčičné semínko, celou skořici a bobkové listy.

  • 3

    Kachnu omyjeme, dáme do pekáče a přelijeme kořeněnou marinádou. Zakryjeme a pečeme 2-2,5hodiny, dokud maso nezměkne. Občas přeléváme vypečenou šťávou.

  • 4

    Poté naskládáme na kachnu rozpůlené mandarinky, převážeme provázkem, aby ovoce obalilo maso ze všech stran a ještě cca 60min dopečeme dozlatova. Již nezakrýváme.

Komentáře k receptu