Kančí guláš s drůbežími játry
Suroviny
- 600 g Kančí bok
- 300 g Játra kuřecí
- 50 g Paprika mletá sladká
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 14 g
- Sodík 524 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 285 mg
- Draslík 547 mg
- Vláknina 9356.2 mg
- Vitamín A 9356.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kostky, játra nakrájíme na kousky, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli, přimícháme maso, orestujeme, přidáme mletou papriku, zamícháme a zalijeme vývarem. Přidáme česnek, koření, protlak, sůl a pod poklicí dusíme.
-
3
Když je maso téměř měkké, přidáme játra, která jsme osmažili na oleji, feferonky, podle potřeby přilijeme vodu a dodusíme. Guláš zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve vodě a chvíli provaříme.