Kančí guláš s drůbežími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Kančí bok
  • 300 g Játra kuřecí
  • 50 g Paprika mletá sladká
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 285 mg
  • Draslík 547 mg
  • Vláknina 9356.2 mg
  • Vitamín A 9356.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kostky, játra nakrájíme na kousky, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli, přimícháme maso, orestujeme, přidáme mletou papriku, zamícháme a zalijeme vývarem. Přidáme česnek, koření, protlak, sůl a pod poklicí dusíme.

  • 3

    Když je maso téměř měkké, přidáme játra, která jsme osmažili na oleji, feferonky, podle potřeby přilijeme vodu a dodusíme. Guláš zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve vodě a chvíli provaříme.

Komentáře k receptu