Fazolky s pikantním mandarinkovým přelivem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3751 kcal
- Sacharidy 1014 g
- Tuky 2 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 1014 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 9428.5 mg
- Vláknina 182113 mg
- Vitamín A 182113 mg
- Vitamín B6 3.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme doměkka fazolky, buď v osolené vodě nebo v páře.
-
2
Mezitím v kastrůlku zahřejeme harissu s medem, přidáme vypeckované, na plátky nakrájené datle a přivedeme k varu. Poté odstavíme, vmícháme plátky oloupaných mandarinek a chvíli prohřejeme.
-
3
Uvařené fazolky scedíme a podáváme přelité mandarinkovou směsí.