Fazolky s pikantním mandarinkovým přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 8 ks Datle
  • 3 ks Mandarinky
  • 2 polévková lžíce Harissa pasta
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3751 kcal
  • Sacharidy 1014 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 1014 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 9428.5 mg
  • Vláknina 182113 mg
  • Vitamín A 182113 mg
  • Vitamín B6 3.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme doměkka fazolky, buď v osolené vodě nebo v páře.

  • 2

    Mezitím v kastrůlku zahřejeme harissu s medem, přidáme vypeckované, na plátky nakrájené datle a přivedeme k varu. Poté odstavíme, vmícháme plátky oloupaných mandarinek a chvíli prohřejeme.

  • 3

    Uvařené fazolky scedíme a podáváme přelité mandarinkovou směsí.

Komentáře k receptu