Husí drůbky dušené na šafránu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Husí drůbky
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 50 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1949 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 38.2 mg
  • Vláknina 3503.8 mg
  • Vitamín A 3503.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 90.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté husí drůbky nakrájíme na kousky, osolíme a vložíme do kastrolu. Přidáme celý pepř, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, rozkrojenou cibuli, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení přiléváme vodu, aby drůbky byly pod hladinou.

  • 2

    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem z drůbků a přidáme zázvor a muškátový květ. Omáčku rozšleháme a chvíli povaříme.

  • 3

    Přilijeme smetanu, necháme přejít varem a přecedíme na drůbky. Nakonec omáčku okořeníme špetkou šafránu.

  • 4

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu