Husí drůbky dušené na šafránu
Suroviny
- 600 g Husí drůbky
- 100 g Máslo čerstvé
- 150 g Zelenina kořenová
- 50 g Cibule
- 20 g Sůl
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Šafrán
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1949 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 38.2 mg
- Vláknina 3503.8 mg
- Vitamín A 3503.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 90.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté husí drůbky nakrájíme na kousky, osolíme a vložíme do kastrolu. Přidáme celý pepř, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, rozkrojenou cibuli, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení přiléváme vodu, aby drůbky byly pod hladinou.
-
2
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem z drůbků a přidáme zázvor a muškátový květ. Omáčku rozšleháme a chvíli povaříme.
-
3
Přilijeme smetanu, necháme přejít varem a přecedíme na drůbky. Nakonec omáčku okořeníme špetkou šafránu.
-
4
Vhodnou přílohou je rýže.