Srnčí maso s brokolicí
Suroviny
- 200 g Brokolice
- 600 g Srnčí kýta
- 200 g Arašídy
- 300 ml Voda pitná
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Kečup
- 0.5 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 56 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 218.7 mg
- Vláknina 11254 mg
- Vitamín A 11254 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.9 mg
- Vitamín E 7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí kýtu nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s vejcem, sójovou omáčkou a Solamylem. Brokolici rozebranou na růžičky uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme a necháme okapat. Maso osmažíme na rozpáleném oleji, děrovanou naběračkou vyjmeme a přeložíme na čistou pánev. Přidáme kečup, arašídy, chilli koření, vývar, promícháme a povaříme.
-
2
Podáváme teplé s brokolicí.