Hovězí guláš s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí kližka
  • 150 g Fazole
  • 150 g Cibule
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Tuk
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 2.6 mg
  • Draslík 76.6 mg
  • Vláknina 1659.3 mg
  • Vitamín A 1659.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnuté fazole namočíme do studené vody a necháme stát do druhého dne. Potom je v téže vodě povaříme do poloměkka.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme nasucho v pánvi. Podlijeme vodou, chvíli povaříme a přidáme k fazolím.

  • 3

    V kastrole na rozehřátém oleji zvolna smažíme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek. Opepříme, přidáme rajčatový protlak a fazole s masem. Když fazole změknou, přelijeme je lžičkou tuku s rozpuštěnou paprikou a dál nevaříme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu