Fleky zapečené se zvěřinou
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 600 g Srnčí plec
- 500 g Těstoviny fleky
- 80 ml Hovězí vývar základní
- 300 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Muškátový květ
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 884 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 29 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 355.8 mg
- Draslík 549.4 mg
- Vláknina 883.2 mg
- Vitamín A 883.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso umeleme, petrželovou nať hrubě nasekáme, sýr nastrouháme.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso, sůl, pepř a usmažíme. Do usmažené směsi přilijeme vývar a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
-
3
V mezičase uvaříme v osolené vodě fleky, scedíme a necháme okapat.
-
4
Do hotové směsi přimícháme muškátový květ, hrubě posekanou petrželovou nať a v míse promícháme s fleky.
-
5
Směs vložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a v předehřáté troubě chvíli zapečeme. Poté směs přelijeme vejci rozšlehanými v mléce a dopečeme.
-
6
Fleky podáváme posypané strouhaným sýrem.