Fleky zapečené se zvěřinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 600 g Srnčí plec
  • 500 g Těstoviny fleky
  • 80 ml Hovězí vývar základní
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 884 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 355.8 mg
  • Draslík 549.4 mg
  • Vláknina 883.2 mg
  • Vitamín A 883.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso umeleme, petrželovou nať hrubě nasekáme, sýr nastrouháme.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso, sůl, pepř a usmažíme. Do usmažené směsi přilijeme vývar a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    V mezičase uvaříme v osolené vodě fleky, scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Do hotové směsi přimícháme muškátový květ, hrubě posekanou petrželovou nať a v míse promícháme s fleky.

  • 5

    Směs vložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a v předehřáté troubě chvíli zapečeme. Poté směs přelijeme vejci rozšlehanými v mléce a dopečeme.

  • 6

    Fleky podáváme posypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu