Plněná sekaná z jelení plece
Suroviny
- 150 g Kuřecí prsa
- 100 g Šunkový salám
- 400 g Vepřový bok
- 400 g Jelení plec
- 50 ml Voda pitná
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 54 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 273.1 mg
- Draslík 395.7 mg
- Vláknina 3071.9 mg
- Vitamín A 3071.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jelení maso i vepřový bůček rozkrájíme na kousky, umeleme s cibulí a česnekem. Přimícháme vejce, sůl, pepř, majoránku, mouku strouhanku a dobře promícháme. Pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.
-
2
V mezičase připravíme náplň. Rohlíky pokrájíme na kostičky, šunkový salám a kuřecí prsa krájíme nadrobno, petrželovou nať nahrubo rozsekáme. Vše promícháme v míse s vejci, solí a moukou.
-
3
Z masové hmoty z jeleního masa na fólii vytvarujeme placku, na prostředek navršíme po délce plátu připravenou kuřecí směs a pomocí fólie pevně zavinujeme do šišky.
-
4
Před pečením sekanou potřeme vodou a v předehřáté troubě pečeme v pekáči s vývarem. Během pečení poléváme výpekem.