Zvěřinové knedlíky
Suroviny
- 80 g Krupice pšeničná
- 300 g Kančí plec
- 80 g Olej rostlinný
- 200 g Mouka pšeničná hrubá
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1.5 l Voda pitná
- 2 l Voda pitná
- 1 kg Brambory
- 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 21 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 912.5 mg
- Vláknina 10706.5 mg
- Vitamín A 10706.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a necháme vychladnout. Kančí plec vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně jako cibuli.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř, mouku a orestujeme. Poté zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké a vývar zcela vydušený.
-
3
Brambory oloupeme, umeleme, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme hladké tuhé těsto. Vyválíme 0,5 cm silný plát, vykrajujeme čtverce, plníme vychladlou masovou směsí, kterou do masa zabalíme a utvoříme knedlíky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba patnáct minut.