Mořská směs v tomatě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Mořský ďas
  • 100 g Hřebenatka
  • 250 ml Víno bílé
  • 300 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kapary
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Ančovičky konzervované
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1463 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 906.9 mg
  • Vláknina 5134.8 mg
  • Vitamín A 5134.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozehřejeme olivový olej. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený řapíkatý celer, nasekaný česnek a okapané ančovičky. Osolíme, okořeníme chilli, pepřem a za stálého míchání zvolna restujeme 5 minut.

  • 2

    Potom přidáme rajčata, přilijeme víno, vývar a omáčku povaříme do zhoustnutí. Nakonec do omáčky vložíme omyté krevety, hřebenatky a mořského ďasa. Ochutíme citronovou kůrou a šťávou, kapary a povaříme 5 minut.

Komentáře k receptu