Mořská směs v tomatě
Suroviny
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 100 g Mořský ďas
- 100 g Hřebenatka
- 250 ml Víno bílé
- 300 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kapary
- 1 ks Citrony
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Ančovičky konzervované
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1463 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 906.9 mg
- Vláknina 5134.8 mg
- Vitamín A 5134.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole rozehřejeme olivový olej. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený řapíkatý celer, nasekaný česnek a okapané ančovičky. Osolíme, okořeníme chilli, pepřem a za stálého míchání zvolna restujeme 5 minut.
-
2
Potom přidáme rajčata, přilijeme víno, vývar a omáčku povaříme do zhoustnutí. Nakonec do omáčky vložíme omyté krevety, hřebenatky a mořského ďasa. Ochutíme citronovou kůrou a šťávou, kapary a povaříme 5 minut.