Šťáva z bezového květu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Bezinkový květ
  • 5 g Droždí
  • 500 g Cukr krupice
  • 10 g Hřebíček
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Kyselina citrónová
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 90.2 mg
  • Vláknina 3554 mg
  • Vitamín A 3554 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květy bezu očistíme, omyjeme a naskládáme do 5 litrové lahve. Citróny a pomeranč nakrájíme i se slupkou na kolečka, dáme do láhve, posypeme kyselinou citrónovou, přidáme droždí, cukr, vložíme hřebíček, zalijeme vodou a odložíme na tři dny vylouhovat. Připravenou a vylouhovanou šťávu přecedíme přes husté síto, podle chuti dochutíme.

Komentáře k receptu