Šťáva z bezového květu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 0 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 90.2 mg
- Vláknina 3554 mg
- Vitamín A 3554 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květy bezu očistíme, omyjeme a naskládáme do 5 litrové lahve. Citróny a pomeranč nakrájíme i se slupkou na kolečka, dáme do láhve, posypeme kyselinou citrónovou, přidáme droždí, cukr, vložíme hřebíček, zalijeme vodou a odložíme na tři dny vylouhovat. Připravenou a vylouhovanou šťávu přecedíme přes husté síto, podle chuti dochutíme.