Telecí koleno na způsob bažanta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 600 g Telecí koleno
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.5 kávová lžička Jalovec
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 646 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 153 mg
  • Draslík 628 mg
  • Vláknina 2306.3 mg
  • Vitamín A 2306.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, vykostěné telecí koleno omyjeme a protkneme 2/3 slaniny nakrájené na nudličky. Osolíme, obalíme v hladké mouce a zvolna opečeme na polovině másla. Koleno vložíme do pekáčku.

  • 2

    Na zbylém másle mírně osmažíme oloupanou, nasekanou cibuli a kostičky zbylé slaniny. Přidáme k masu spolu s celým pepřem, novým kořením, jalovcem a bobkovým listem. Podlijeme trochou vody a za občasného polévání šťávou a podlévání vodou maso pečeme doměkka.

  • 3

    Šťávu necedíme, podáváme ji s cibulí.

Komentáře k receptu