Telecí koleno na způsob bažanta
Suroviny
- 150 g Cibule
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 g Slanina vepřová
- 600 g Telecí koleno
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Nové koření celé
- 0.5 kávová lžička Jalovec
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 ks Bobkový list
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 32 g
- Sodík 646 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 153 mg
- Draslík 628 mg
- Vláknina 2306.3 mg
- Vitamín A 2306.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, vykostěné telecí koleno omyjeme a protkneme 2/3 slaniny nakrájené na nudličky. Osolíme, obalíme v hladké mouce a zvolna opečeme na polovině másla. Koleno vložíme do pekáčku.
-
2
Na zbylém másle mírně osmažíme oloupanou, nasekanou cibuli a kostičky zbylé slaniny. Přidáme k masu spolu s celým pepřem, novým kořením, jalovcem a bobkovým listem. Podlijeme trochou vody a za občasného polévání šťávou a podlévání vodou maso pečeme doměkka.
-
3
Šťávu necedíme, podáváme ji s cibulí.