Srnčí řízky v těstíčku z chlebové směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Srnčí kýta
  • 500 g Směs na chléb v prášku
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 822 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.8 mg
  • Vláknina 33.1 mg
  • Vitamín A 33.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí kýtu nakrájíme na malé řízky, naklepeme je, opepříme, osolíme a lehce potřeme hořčicí.

  • 2

    Poté řízky obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

  • 3

    Těstíčko připravíme ze směsi na chleba. V míse ho smícháme s pivem dohladka. Je-li třeba, přilijeme vodu. Těstíčko musí být tak husté, aby z řízků nestékalo. Těstíčko pod utěrkou necháme alespoň dvacet minut odpočinout.

Komentáře k receptu