Rýžový koláč se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mozzarella
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 hrnek Rýže dušená
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Rukola
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 179.2 mg
  • Draslík 190.6 mg
  • Vláknina 2143.8 mg
  • Vitamín A 2143.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Otvírací kruhovou formu vymažeme a na dno dáme pečicí papír.

  • 3

    V pánvi rozpálíme lžíci oleje a dozlatova orestujeme rozdrcený česnek, nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nakrájenou šalvěj a ještě asi 2min osmažíme. Poté odstavíme a vmícháme med.

  • 4

    Ve velké míse promícháme s uvařenou rýží, přidáme nastrouhaný sýr a rozšlehaná vejce. Ochutíme solí, pepřem a dobře propracujeme.

  • 5

    Rýžovou směs naneseme do formy a upěchujeme.

  • 6

    Pečeme 25-30min až povrch koláče zezlátne.

  • 7

    Necháme trochu vychladnout, nakrájíme a dozdobíme lístky rukoly.

Komentáře k receptu