Hovězí kýta na rožni
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
- 20 g Tymián sušený
- 30 g Koření grilovací
- 200 g Olivy bez pecky
- 20 g Omáčka pikantní worcesterová
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- 1 dl Olej olivový
- 1 dl Víno červené
- 1 kg Hovězí kýta
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 42 g
- Sodík 595 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 89.5 mg
- Draslík 562.4 mg
- Vláknina 3338.8 mg
- Vitamín A 3338.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso umyjeme, nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pod fólií naklepeme, naskládáme do misky, zalijeme vínem a necháme na chladném místě celou noc odpočívat.
-
2
Připravené maso vyndáme z misky a skládáme každý plátek zvlášť na kousek alobalu, přidáme plátek oloupané cibule, tenký plátek slaniny, kolečka česneku, zakápneme worcesterem, olejem, posypeme tymiánem, přiložíme 2 kousky olivy, okořeníme grilovacím kořením, vše dobře zabalíme do alobalu a naskládáme na rožeň, kde rožníme asi 100 minut.