Srnčí plec v omáčce se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 53 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Šunka dušená
  • 40 g Paprika mletá sladká
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 700 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1.2 kg Srnčí plec
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 976 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 123 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 395.3 mg
  • Draslík 1210.7 mg
  • Vláknina 8363.1 mg
  • Vitamín A 8363.1 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Poté vmícháme papriku, zalijeme vodou, přisypeme sůl, pepř a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    Maso vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku, je-li třeba, přilijeme horkou vodu, a omáčku provaříme. Poté ji přecedíme, vložíme do ní maso a na nudličky nakrájenou šunku. Prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu