Srnčí plec v omáčce se šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 976 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 47 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 123 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 395.3 mg
- Draslík 1210.7 mg
- Vláknina 8363.1 mg
- Vitamín A 8363.1 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 7.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kostky.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Poté vmícháme papriku, zalijeme vodou, přisypeme sůl, pepř a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
-
3
Maso vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku, je-li třeba, přilijeme horkou vodu, a omáčku provaříme. Poté ji přecedíme, vložíme do ní maso a na nudličky nakrájenou šunku. Prohřejeme a podáváme.