Srnčí řízky se šunkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Srnčí kýta
  • 150 g Šunka dušená
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Křen
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 0.35 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 806 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 15 mg
  • Vláknina 217.5 mg
  • Vitamín A 217.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a usmažíme na sádle. Usmažené řízky vložíme do mísy a držíme na teple.

  • 2

    V pánvi na másle osmažíme na nudličky nakrájenou šunku, vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku, jemně strouhaný křen a drobně posekanou petrželovou nať a provaříme. Omáčku ochutíme pepřem a solí.

  • 3

    Řízky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu