Jehněčí na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 550 g Cibule
  • 125 g Jogurt bílý
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 15 g Zázvor celý
  • 3 g Pepř cayenský
  • 3 g Kardamom
  • 3 g Skořice mletá
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Koriandr mletý
  • 20 g Máta
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 90 ml Olej slunečnicový
  • 300 ml Vývar jehněčí
  • 10 ml Šťáva citrónová
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 4 ks Bobkový list
  • 5 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Jehněčí maso
  • 4 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 194.2 mg
  • Draslík 363 mg
  • Vláknina 7643.3 mg
  • Vitamín A 7643.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 7.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1782.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme jogurt a koření garam masala. Přidáme kostky masa a několikrát je v jogurtu obrátíme. Zakryjeme a necháme 3-4 hodiny v chladničce marinovat.

  • 2

    V hlubokém pekáči osmažíme na oleji kolečka cibule a přidáme nakrájený zázvor, drcený česnek, cukr a sůl.

  • 3

    Přilijeme vývar, přidáme mandle, bobkové listy, kardamom a přivedeme k varu. Maso vyndáme z marinády a vložíme do mísy. Promícháme. Přikryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, až maso změkne.

  • 4

    Jehněčí ze zapékací mísy vyndáme a udržujeme teplé. Z vydušené šťávy

  • 5

    sebereme všechen tuk. Pokud je šťáva příliš tekutá, svaříme ji, aby zhoustla. Přimícháme smetanu, citronovou šťávu, koriandr, kardamom, skořici, cayenský pepř, podle chuti osolíme, opepříme černým pepřem a prohřejeme.

  • 6

    Do zapékací mísy vrátíme maso a zahřejeme je. Ozdobíme mátou a mletou paprikou a podáváme.

Komentáře k receptu