Segedínský guláš z kančí plece
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
- 500 g Zelí kysané
- 600 g Kančí plec
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 400 ml Voda pitná
- 80 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 59 g
- Sodík 523 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 80.5 mg
- Draslík 391.9 mg
- Vláknina 6108.9 mg
- Vitamín A 6108.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso vykostíme a nakrájíme na kostky, zelí scedíme a překrájíme.
-
2
V kastrole na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso a restujeme. Maso zaprášíme moukou, mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín a pod poklicí dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme zelí a dodusíme. Na závěr guláš zahustíme smetanou, v níž jsme rozšlehali zbylou mouku a chvilku provaříme.