Řezy z jelení kýty s brusinkami
Suroviny
- 600 g Jelení kýta
- 120 ml Pomerančová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Koření grilovací
- 1 hrst Švestky sušené
- 6 polévková lžíce Kompot brusinkový
- 2 polévková lžíce Kompot meruňkový
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1090 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 998.3 mg
- Vláknina 2761.3 mg
- Vitamín A 2761.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jelení kýtu nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme, okořeníme, obalíme v hladké mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Poté plátky vyjmeme a držíme na teple.
-
2
Do výpeku vlijeme meruňkový a brusinkový kompot, švestky nakrájené na nudličky, přimícháme šťávu z pomeranče a směs necháme asi osm minut povařit.
-
3
Maso servírujeme přelité omáčkou.