Závitky z kančího bůčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Klobása Dunajská
  • 3 ks Nové koření celé
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Kančí bok
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 342.9 mg
  • Vláknina 12665.1 mg
  • Vitamín A 12665.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí bůček vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, zaprášíme paprikou a osolíme.

  • 2

    Na každý plátek položíme třetinu klobásy, maso zavineme, sepneme jehlou a vložíme do pekáče na cibuli, kterou jsme nakrájeli na plátky. Přidáme nové koření, pepř, závitky posypeme grilovacím kořením, podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu