Kančí roláda plněná králičím masem
Suroviny
- 500 g Králičí maso
- 400 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Cibule
- 4 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Mléko polotučné
- 1.5 kg Kančí bok
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 250.1 mg
- Draslík 343.6 mg
- Vláknina 3931.9 mg
- Vitamín A 3931.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou.
-
2
Dva rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka, jednu cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petržel jemně nasekáme, dva rohlíky nakrájíme na kostičky.
-
3
Vykostěného králíka umeleme a v míse promícháme se zbylými surovinami, přimícháme vejce, okořeníme mletým pepřem a drceným kmínem.
-
4
Směsí potřeme plát masa, zavineme, převážeme potravinářským provázkem a vložíme na pekáč spolu s dvěma cibulemi, které jsme nakrájeli na kolečka. Roládu podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.