Pytlácký guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Chléb konzumní
  • 500 g Játra hovězí
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Kmín celý
  • 10 g Majoránka
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 5 g Bobkový list
  • 10 g Nové koření celé
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 30 g Kari koření
  • 20 g Zázvor mletý
  • 5 g Pepř černý celý
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Feferony
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 dl Olej olivový
  • 1 kg Houby čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 962 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 1595 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 290.6 mg
  • Draslík 3077.4 mg
  • Vláknina 22956.7 mg
  • Vitamín A 22956.7 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 35.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umyjeme, nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme bobkový list, nové koření, na kostky nakrájený česnek, majoránku, kmín, kari koření, na kolečka nakrájené feferonky, na kostky zázvor, pepř celý, zalijeme olejem, naskládáme na kolečka nakrájený citron, dobře promícháme a odložíme na celou noc na chladném místě odležet.

  • 2

    V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, zprudka osmahneme, vysypeme houby, posypeme mletou paprikou, zamícháme, naskládáme naložené maso, zalijeme vývarem a pod poklici povaříme asi 30 minut. Játra umyjeme, nakrájíme na kostky, vložíme je do hrnce s masem a houbami a necháme zas vařit přibližně 20 minut. Do hrníčku na struhadle nastrouháme chléb, zalijeme trochou vývaru, aby se rozmočil. Na rozehřátou pánev nasypeme mouku, kterou nasucho vypražíme, přidáme sádlo, ještě chvilku osmažíme, vysypeme do guláše, aby se zahustil. Namočený chléb vymačkáme z vývaru a dáme ho do guláše. Povaříme 20 minut, nakonec posypeme nasekanou petrželkou, podle chuti dochutíme solí a mletým pepřem.

Komentáře k receptu