Hovězí oháňka s celerem
Suroviny
- 250 g Cibule
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 15 g Petržel - nať
- 400 g Celer řapíkatý
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 900 ml Voda pitná
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Petržel kořen
- 1.25 kg Hovězí oháňka
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 721 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 13 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 302.9 mg
- Vláknina 4429.1 mg
- Vitamín A 4429.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme lžíci oleje, dáme na něj oháňku a zprudka 10 minut dohněda po všech stranách smažíme. Vyjmeme ji.
-
2
Do hrnce vložíme nasekanou cibuli, rajský protlak, petržel, tymián, bobkový list, sůl a pepř. Zalijeme vodou a do vroucí vody vrátíme oháňku. Vaříme zvolna 2 hodiny.
-
3
Když maso odpadá od kosti, oháňku z vývaru vyjmeme. Z oleje a mouky připravíme středně světlou jíšku a zaléváme ji vývarem z oháňky. Provaříme na hustotu omáčky. Na závěr dáme nahrubo nakrájený celer a ještě krátce povaříme.
-
4
Do omáčky s celerem přidáme maso obrané od kosti. Podle chuti dokořeníme a posypeme petrželkou.