Hovězí oháňka s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 400 g Celer řapíkatý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 900 ml Voda pitná
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1.25 kg Hovězí oháňka
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 721 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 302.9 mg
  • Vláknina 4429.1 mg
  • Vitamín A 4429.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme lžíci oleje, dáme na něj oháňku a zprudka 10 minut dohněda po všech stranách smažíme. Vyjmeme ji.

  • 2

    Do hrnce vložíme nasekanou cibuli, rajský protlak, petržel, tymián, bobkový list, sůl a pepř. Zalijeme vodou a do vroucí vody vrátíme oháňku. Vaříme zvolna 2 hodiny.

  • 3

    Když maso odpadá od kosti, oháňku z vývaru vyjmeme. Z oleje a mouky připravíme středně světlou jíšku a zaléváme ji vývarem z oháňky. Provaříme na hustotu omáčky. Na závěr dáme nahrubo nakrájený celer a ještě krátce povaříme.

  • 4

    Do omáčky s celerem přidáme maso obrané od kosti. Podle chuti dokořeníme a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu