Kančí kýta pečená v zelí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 800 g Kančí kýta
  • 500 g Zelí hlávkové červené
  • 100 g Petržel kořen
  • 250 ml Víno červené
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1166.8 mg
  • Vláknina 32416.3 mg
  • Vitamín A 32416.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Vše v míse smícháme s kořením, solí a hořčicí. Do směsi vložíme očištěné maso, přiklopíme a necháme v chladu alespoň dva dny marinovat.

  • 2

    Odleželé maso vložíme do pekáče, přilijeme vodu a víno a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Je-li třeba, během pečení maso podlijeme vodou.

  • 3

    Upečené maso vyjmeme ze zelí a držíme na teple. Ze zelí odstraníme nové koření, pepř a bobkový list, směs umixujeme dohladka a v čistém rendlíku prohřejeme.

  • 4

    Maso naporcujeme a podáváme s umixovanou omáčkou.

Komentáře k receptu