Kančí kýta pečená v zelí
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Mrkev kořen
- 800 g Kančí kýta
- 500 g Zelí hlávkové červené
- 100 g Petržel kořen
- 250 ml Víno červené
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Cibule
- 3 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 66 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1166.8 mg
- Vláknina 32416.3 mg
- Vitamín A 32416.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Vše v míse smícháme s kořením, solí a hořčicí. Do směsi vložíme očištěné maso, přiklopíme a necháme v chladu alespoň dva dny marinovat.
-
2
Odleželé maso vložíme do pekáče, přilijeme vodu a víno a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Je-li třeba, během pečení maso podlijeme vodou.
-
3
Upečené maso vyjmeme ze zelí a držíme na teple. Ze zelí odstraníme nové koření, pepř a bobkový list, směs umixujeme dohladka a v čistém rendlíku prohřejeme.
-
4
Maso naporcujeme a podáváme s umixovanou omáčkou.