Polévka z divokého holuba s krupičkou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Mrkev kořen
- 50 g Houby sušené
- 100 g Petržel kořen
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 ks Pepř černý celý
- 1.7 l Voda pitná
- 1.5 kg Holub
- 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4.5 polévková lžíce Krupička dětská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 933 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 5 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 321.5 mg
- Draslík 1331.6 mg
- Vláknina 21609.3 mg
- Vitamín A 21609.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Holuba očistíme, vykucháme a vložíme do studené vody spolu s očištěnou kořenovou zeleninou a celým pepřem. Vaříme pomalým varem, až je maso měkké.
-
2
V mezičase na másle udusíme pokrájené houby, které jsme nechali v 2 dl vody alespoň půl hodiny namočené.
-
3
Do čistého hrnce přecedíme vývar, přivedeme ho k varu, zašleháme do něj krupičku a rozšlehané vejce.
-
4
Prochladlé maso obereme a vložíme prohřát do polévky spolu s pokrájenou zeleninou a scezenými houbami. Polévku dochutíme solí a před podáváním vsypeme posekanou petrželovou nať.