Hanácký vepřový vrabec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 0.5 g Kmín celý
  • 0.5 g Majoránka
  • 30 g Česnek
  • 750 g Vepřová plec
  • 375 g Vepřový bok
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1244 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 89.8 mg
  • Draslík 332 mg
  • Vláknina 1035.8 mg
  • Vitamín A 1035.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme z ní přes vlákno plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme drcenou majoránkou.

  • 2

    Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na malé kousky, které klademe do středu připravených plátků. Potom plátky zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem. Vrabce na povrchu osolíme, naskládáme je do tukem vymazaného pekáče a opečeme.

  • 3

    Přidáme nakrájenou cibuli, kmín, podlijeme vodou a za občasného přelévání upečeme doměkka.

  • 4

    Měkké vrabce přendáme do čisté nádoby a odstraníme z nich párátka nebo nitě.

  • 5

    Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a přisolíme.

  • 6

    Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník na zpět na vrabce a krátce podusíme.

Komentáře k receptu