Hanácký vepřový vrabec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1244 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 89.8 mg
- Draslík 332 mg
- Vláknina 1035.8 mg
- Vitamín A 1035.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme z ní přes vlákno plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme drcenou majoránkou.
-
2
Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na malé kousky, které klademe do středu připravených plátků. Potom plátky zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem. Vrabce na povrchu osolíme, naskládáme je do tukem vymazaného pekáče a opečeme.
-
3
Přidáme nakrájenou cibuli, kmín, podlijeme vodou a za občasného přelévání upečeme doměkka.
-
4
Měkké vrabce přendáme do čisté nádoby a odstraníme z nich párátka nebo nitě.
-
5
Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a přisolíme.
-
6
Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník na zpět na vrabce a krátce podusíme.