Zvěřinový salát s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šunka dušená
  • 70 g Olivy černé
  • 500 g Kančí kýta
  • 100 g Červená řepa sterilovaná
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 184.5 mg
  • Vláknina 8123.1 mg
  • Vitamín A 8123.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí vody vložíme kančí kýtu a uvaříme doměkka. Maso necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na nudličky. Pomeranč rozebereme na dílky a pokrájíme, šunku nakrájíme na nudličky, červenou řepu necháme okapat a překrájíme ji.

  • 3

    V míse smícháme maso, ovoce, šunku, řepu, majonézu a ochutíme solí a pepřem. Směs dobře promícháme a pod fólií necháme v chladničce uležet.

  • 4

    Podáváme na listech salátu a zdobíme olivami.

Komentáře k receptu