Hovězí kari po thajsku
Suroviny
- 130 g Cibule
- 90 g Jogurt bílý
- 400 g Rajčata
- 50 g Zázvor celý
- 3 g Pepř cayenský
- 10 g Kardamom
- 5 g Pepř černý celý
- 160 g Paprika červená
- 10 g Skořice celá
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 kávová lžička Kmín římský
- 2 ks Bobkový list
- 6 ks Hřebíček
- 4 stroužek Česnek
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 14 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 118.3 mg
- Draslík 518.3 mg
- Vláknina 12141.6 mg
- Vitamín A 12141.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, po částech na něm zprudka dohněda smažíme na kostky nakrájené maso. Vyjmeme je děrovanou naběračkou.
-
2
Do pekáče vložíme celý kardamom, skořici, bobkové listy, hřebíček, celý pepř a zprudka minutu smažíme, průběžně promícháváme. Koření vyjmeme z kastrolu a svážeme je do mušelínu.
-
3
Do pekáče vložíme nakrájenou cibuli a průběžně promícháváme a asi 3 minuty smažíme, až začne zlátnout. Přidáme strouhaný zázvor, drcený česnek, papriku, namletý kmín, koriandr, sůl, kajenský pepř a 4 lžíce vody, 1 minutu mícháme a povaříme.
-
4
Do pekáče vrátíme maso a koření, přimícháme jogurt. Potom přimícháme zbylou vodu, přidáme nakrájená rajčata a červenou papriku.
-
5
Přivedeme k varu, přikryjeme a 2 hodiny doměkka podusíme v předehřáté troubě při 160 °C. Před podáváním odstraníme sáček s kořením.