Domažlické hovězí
Suroviny
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 30 g Petržel - nať
- 240 g Šalotka
- 50 g Křenová pasta - Krenex
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 13 g
- Sodík 903 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 316 mg
- Vláknina 1392 mg
- Vitamín A 1392 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme olej. Přidáme kostky masa, osolíme ho a opepříme. Maso po všech stranách osmažíme a potom ho děrovanou naběračkou vyjmeme.
-
2
Do hrnce dáme šalotku a osmažíme ji. Z nádoby ji vyjmeme. K tuku vložíme zpět maso, přidáme kari, cukr, zázvor a worcesterskou omáčku. Zaléváme vývarem a podusíme doměkka.
-
3
Měkké maso dáme ke kraji, šťávu zaprášíme moukou a dobře ji ve šťávě
-
4
s tukem osmažíme. Postupně zaléváme vývarem a dobře provaříme.
-
5
Do hrnce dáme zpět šalotky, přidáme petrželovou nať a křenovou pastu nebo nastrouhaný křen, prohřejeme a dochutíme.