Budínský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 400 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 280 g Paprika červená
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Smetana zakysaná 15%
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 883 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 842.1 mg
  • Vláknina 11881.6 mg
  • Vitamín A 11881.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.1 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pekáči rozehřejeme olej, po částech přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka je dohněda smažíme.

  • 2

    Děrovanou naběračkou maso vyndáme. Stáhneme oheň a k tuku přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, drcený česnek a několik minut je za občasného míchání zpěníme.

  • 3

    Vsypeme mouku a téměř všechnu mletou papriku, 1 minutu mícháme a zahříváme. Přilijeme vývar, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne.

  • 4

    Do pekáče vrátíme maso, přidáme rajčata, rajský protlak, sůl a pepř. Znovu přivedeme k varu, přikryjeme a 1 hodinu podusíme.

  • 5

    Přidáme nakrájené papriky, brambory a podusíme, až jsou maso a brambory měkké.

  • 6

    Guláš ochutnáme a případně dosolíme nebo dopepříme. Přimícháme zakysanou smetanu a před podáváním mírně poprášíme zbylou mletou paprikou.

Komentáře k receptu