Kuřecí maso s pomerančovou šťávou
Suroviny
- 2 g Sůl
- 150 ml Vývar drůbeží
- 100 ml Kečup
- 150 ml Pomerančová šťáva
- 220 ml Voda pitná
- 2 ks Paprika zelená
- 8 ks Kuřecí stehna
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 25 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 472.2 mg
- Vláknina 927.4 mg
- Vitamín A 927.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a dáme do hrnce nebo vysoké pánve.
-
2
Papriky omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky nebo kolečka.
-
3
Tyto papriky nasypeme na kuřecí maso.
-
4
Potom si připravíme na kuře zálivku. Smícháme kuřecí vývar, jemný kečup, sójovou omáčku, med, rozdrcený česnek, pepř a pomerančovou šťávu. Vše promícháme.
-
5
Touto zálivkou zalijeme maso a necháme povařit.
-
6
Pod pokličkou dusíme maso alespoň hodinu. Po hodině přilijeme k masu ještě 200 ml vody a dusíme, dokud není maso měkké.
-
7
Když jsou stehna upečená, zahustíme omáčku zbylou vodou, ve které jsme rozmíchali Solamyl.