Medový perník
Suroviny
- 1 kávová lžička Koření perníkové
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 hrst Hrozinky
- 1 hrnek Mouka pšeničná celozrnná
- 1 hrnek Med včelí
- 1 hrnek Ovesné vločky
- 1 hrnek Mléko polotučné
- 0.25 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Kakao - prášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 6 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 28.5 mg
- Draslík 346.9 mg
- Vláknina 11332.2 mg
- Vitamín A 11332.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme v míse všechny ingredience - citronovou kůru, cukr, hrozinky, kakao, perníkové koření, kypřící prášek do pečiva, med, mléko, mouky, olej, ovesné vločky a vejce.
-
2
Vše promícháme.
-
3
Hustší těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a upečeme. Perník můžeme potřít marmeládou.