Bramborové ragú s lilky v kari omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 ml Kokosové mléko
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 6 ks Brambory
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Lilek
  • 3 ks Chilli paprička
  • 2 hrst Kari listy
  • 2 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • 4 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 28.2 mg
  • Draslík 1484.6 mg
  • Vláknina 106292 mg
  • Vitamín A 106292 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme 6 brambor, omyjeme a nakrájíme na sousta. Lilky si omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na čtvrtky a dále na sousta. Omyjeme 2 ks chilli papriček, zbavíme semen a podélně nakrájíme na proužky. Poté si oloupeme a nakrájíme cibuli na kostky a česnek nadrobno.

  • 2

    Lilky vložíme do osolené vody a necháme 15 minut stát. Potom z lilků vodu vymačkáme, rozložíme na kuchyňskou utěrku a osušíme. V pánvi rozpustíme Ghee máslo, přidáme tmavá hořčičná semínka a rychle přiklopíme poklici (semínka začnou skákat). Přidáme chilli papričky, kmín a koriandr, jakmile koření změní barvu, přidáme kousky lilku. Po všech stranách opečeme dozlatova. Snížíme teplotu, vmícháme cibuli, prolisovaný česnek a dusíme asi 2 minuty. Přidáme brambory, vše promícháme a krátce podusíme.

  • 3

    Směs zalijeme kokosovým mlékem, osolíme a při nižší teplotě necháme vařit pod pokličkou 10–15 minut. Na pánev přidáme listy kari a zbylou chilli papričku a vše povaříme.

  • 4

    Jakmile jsou brambory uvařené, ragú rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu