Plněný zavinutý bůček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Vaječný bílek slepičí
  • 80 g Vejce slepičí
  • 50 g Žemle tuková
  • 40 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Česnek
  • 250 g Hovězí maso přední
  • 1000 g Vepřový bok
  • 250 g Vepřový ořez
  • 100 g Paprika sterilovaná
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1788 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 138.3 mg
  • Draslík 461 mg
  • Vláknina 2154 mg
  • Vitamín A 2154 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme, zcela vykostíme a rozřízneme na plát. Potřeme jej česnekem utřeným se solí a opepříme.

  • 2

    Hovězí a vepřový ořez semeleme, k masu přidáme žemle máčené v mléce, papriku, vejce, mletou cibuli a promícháme. Do směsi přidáme kapii krájenou na kostičky a rozkrájené vařené bílky.

  • 3

    Plát masa směsí potřeme, zavineme jej, převážeme provázkem a na povrchu osolíme.

  • 4

    Zavinutý bůček dáme do pekáče na přesekané kosti, podlijeme trochou vody a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou.

  • 5

    Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, přidáme rajčatový protlak, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme, osolíme a provaříme.

  • 6

    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme ji stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.

Komentáře k receptu