Kari s cizrnou a vejci
Suroviny
- 200 g Okurka salátová
- 425 g Cizrna
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 0.5 ks Květák
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 8.5 dl Vývar zeleninový
- 1.5 dl Jogurt krémový bílý natur
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kari pasta
- 1 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1310 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 249.2 mg
- Draslík 1023.3 mg
- Vláknina 16059.1 mg
- Vitamín A 16059.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozpálíme ve velkém hrnci, přidáme pokrájenou cibuli, mrkev, česnek a nasekané jablko. Smažíme 5 minut, přidáme zázvor, kari, papriku mletou a minutu smažíme. Vmícháme rajčatový protlak a vývar. Přidáme rozebraný květák na růžičky, hrozinky a cizrnu. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 30 minut.
-
2
Smícháme solamyl s vodou, přidáme do kari a mícháme, až zhoustne. Povaříme 2 minuty, osolíme a opepříme.
-
3
Smícháme v misce mátu, jogurt a okurku.
-
4
Naběračkou dáme kari na talíře a poklademe uvařenými vejci. Podáváme s okurkovou a mátovou omáčkou.